Termékeink

Prémium gyógy- és gyümölcsteák (koffeinmentes)

Stash Acai gyümölcs Gyógynövénytea Stash Borsmenta Gyógynövénytea Stash Citrom Gyömbér Gyógynövénytea Stash Eper Gránátalma Gyógynövénytea Stash Fahéj Alma Kamilla Gyógynövénytea Stash Fűszeres Édesgyökér Gyógynövénytea Stash Fűszeres Vörös Sárkány Chai Gyógynövénytea Stash Gyógynövénytea válogatás Stash Japán Viaszbogyó Feketeribizli Gyógynövénytea Stash Kékáfonya Szupergyümölcs Gyógynövénytea Stash Lágy Pillanatok Gyógynövénytea Tulsival Stash Mangó Passiógyümölcs Gyógynövénytea Stash Málna Hibiszkusz Gyógynövénytea Stash Meyer Citrom Gyógynövénytea Stash Vörös, Fehér és Kékáfonya Tea Stash Narancs Gyömbér Gyógynövénytea Stash Szuper Menta Gyógynövénytea Stash Vörös Bársony Gyógynövénytea

Prémium zöld, fehér, oolong teák

Stash Chai Zöld Tea Stash Csokoládés Mentás Oolong Tea Stash Goji bogyó Zöld Tea +Matcha Stash Gránátalma Málna Zöld Tea +Matcha Stash Gyömbér Barack Zöld Tea +Matcha Stash Jázminvirág Zöld Tea Stash Málna Fehér Tea (koffeinmentes) Stash Kókusz Mangó Oolong Tea Stash Mangosztán Zöld Tea +Matcha Stash Marokkói Mentás Zöld Tea Stash Prémium Zöld tea Stash Zöld Tea Fehér Teával Stash Mojito Mentás Zöld Tea +Matcha

Prémium fekete teák

Stash Barack Fekete Tea Stash Earl Grey Fekete Tea Stash Fűszeres Chai Fekete Tea Stash Csokoládé Mogyoró Tea koffeinmentes Stash Fűszeres Chai Tea koffeinmentes Stash Vaníliás Chai Tea koffeinmentes Stash Vaníliás Mogyorós Tea koffeinmentes

Tea kollekciók

Teásdoboz 36 filterrel Teásdoboz 60 filterrel Display /1/ Display /2/

Teázáshoz

Teásdoboz 6 rekeszes műanyag Teásdoboz 4 rekeszes fa Teásdoboz 6 rekeszes fa Kerámia levendulás teafilter alátét Kerámia levendulás teáscsésze alátéttel Kerámia levendula kancsó csészével Kerámia levendulás kancsó Kerámia virágos bögre Kerámia pillangós bögre Kerámia libás bögre Kerámia levendulás teaszűrős bögre Kerámia kézműves bögre Kerámia kínai stílusú csupor szűrővel Kerámia színes pillangós bögre Kerámia csupor Flower classic Kerámia csupor China yellow Kerámia csupor China colour Kerámia csupor Lavender Kerámia csupor Dragon Kerámia bögre kanállal

Étrend-kiegészítők

100% Natural NFS
Banános Ananászos Zöld tea mix

Kimerít a tél és a hideg? Íme egy igazán téli teás recept, amely feltölt és energiát ad.

Készíts banános-ananászos-zöld teás mixet.

Hozzávalók

1 filter Stash Premium Zöld tea
2 dl víz
1 csésze 100% ananászlé
1 közepes méretű banán

1 teáskanál chiamag

Elkészítése

Készítsd el a Zöld teát, hagyd, hogy lehűljön. Add hozzá a banánt és az ananászlét, tegyél hozzá 1 teáskanál chiát, turmixold össze. Máris fogyasztahatod! ;)

 


Rózsás pisztáciás sajttorta

Lepje meg barátait! Egy finom Stash tea és hozzá egy ilyen különleges süti, igazán jó párosítás!:)

A kristályos rózsaszirmokhoz
1 tojásfehérje
növényvédőszer-mentes rózsaszirom
porcukor

A tortához

115g hámozott pisztácia, plusz 2 evőkanál apróra vágott a díszítéshez
60g porcukor
60g vaj
2 tojás
60g liszt mokkáskanál sütőpor

A töltelékhez

6 zselatin lap
500g ricotta

250g mascarpone
100g porcukor
300g sűrített tej
160ml tejszín
80ml rózsavíz
őrölt kardamom

Elkészítése

Verjük fel habverővel a tojásfehérjét. Mártsuk bele a szirmokat, majd szórjuk meg cukorral. Tegyük sütőpapírra meleg helyen hagyjuk megszáradni egy éjszakán át. Ha megszáradt tegyük légmentesen záródó tartályba.

Ezután 180 fokra

melegítsük elő a sütőt. Vegyünk elő egy 23 cm-es kapcsos sütőformát. Aprítsuk össze jól a pisztáciát. Keverjük össze a vajat a cukorral amíg krémes állagú nem lesz. Tegyük hozzá a tojást, mixeljük jól össze. Szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük hozzá a pisztáciát. Öntsük bele a tortaformába és süssük 15-20 percig. Ha aranybarna vegyük ki és hagyjuk kihűlni.

Áztassuk a zselatin lapokat vízbe. Habverővel a ricottát a mascaprponét és cukrot keverjük addig amíg puha és krémes állagú nem lesz.

Melegítsük fel a sűrített tejet és a tejszínt, adjunk hozzá rózsavizet, és egy csipet kardamomot. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Nyomjuk ki a zselatin lapokból a vizet, öntsük le a meleg krémmel, addig keverjük, míg a zselatin fel nem oldódik benne, egy szűrőn szűrjük át a fel nem oldódott darabokat. Keverjük össze a sajtmix-szel. Öntsük a torta alapra, tegyük hűtőbe pár órára vagy egy éjszakára. Díszítsük a pisztácia darabokkal és a rózsaszirmokkal.


A fehér tea jótékony hatásai

A fehér tea alapanyaga a teabimbó, de a bimbó alatti első levél is felhasználható. A teaszüret csak az év két napján lehetséges. Régen a fehér tea fogyasztása csak a császárok kiváltsága volt, ezért nevezik imperialnak is, ami császárit jelent.

  • A fehér tea kiváló antioxidáns forrás, így gátolja a sejtek öregedését.

  • Védi a májat az olyan betegségektől, amelyek az oxidatív stressz miatt alakulnak ki. Ez a katekin antioxidánsnak köszönhető.

  • A fehér tea fogyasztása jótékonyan hat a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők szervezetére. Hatására csökkenhet a vérnyomás és a koleszterinszint, ezenkívül gátolja az érelmeszesedést.

  • Támogatja az immunrendszert.

  • A fehér teában olyan flavonok találhatóak, amelyek enyhítik a feszültséget.

  • A fehér tea zsírégető hatással is bír.

  • Fogyasztása javít az ember koncentráció-képességén.

  • Alacsony nátrium és magas kálium tartalma segíti az egészséges izomműködést.
  • A nyomelemek közül a nikkel, króm, mangán és vastartalma kiemelkedő.

  • A csontanya

    gcsere szempontjából a benne lévő mangán játszik fontos szerepet.

  • A fehér teában lévő vas a vérszegénységben, a krómtartalma a vércukorháztartásban játszik szerepet.

  • Alacsonyabb csersavtartalma miatt kíméletes a gyomorhoz.

(Forrás: wikipedia)




Mangós Passiógyümölcsös Kókuszos Chia Energiaital

Ez az energiaital jól jöhet neked egy nagy edzés után, vagy ha egy mozgalmas nap előtt állsz. A mangó tele van vitaminokkal (C, B1, B2, B6, B9, B12, D, E) és ásványi anyagokkal (kalcium, vas, foszfor, kálium, mangán, cink és magnézium), 12 aminosavat, antioxidánsokat tartalmaz. A chia szintén kiváló vitamin-, ásványi anyag-, fehérje- és Omega-3-forrás. A kókuszvíznek kiemelkedő a kálium, kalcium, magnézium, nátrium, cink, vas, telítetlen zsírsav és laurinsav tartalma.

Hozzávalók (4 főre)
3 csésze kókuszvíz
3 csészényi mangó darabokra vágva
2-3 evőkanál Chia mag
1 filter Stash Mangó-passiógyümölcs tea

Elkészítése
Készítsük el a teát (1 csupor/1filter), hűtsük le. Egy turmixgépben keverjük simára a kókuszvizet és a mangót. Adjuk hozzá a teát és a chia magot. Hagyjuk állni a hűtőben félóra-órát. Fogyasztás előtt rázzuk jól össze.


Sárgadinnyés Zöld teás Chia Smoothie

Mit szólnál egy kis energetizáláshoz?

Forró nyári napokon, amikor már jó ideje tart a hőségriadó, kicsit fáradtabbnak érezhetjük magunkat. A sok izzadással elvesztett ásványi sókat érdemes pótolnunk. Erre tökéletes választás a Sárgadinnyés-zöld teás-chia smoothie.

A sárgadinnye kiváló C-vitamin, kálium forrás, magas a rost és a B6-vitamin tartalma. A jó minőségű zöld teában igen nagy mennyiségben találhatunk vitaminokat, poliphenolokat, antioxidánsokat és ásványi sókat, C- és B-vitamint. A chia mag igazi szuperélelmiszer, tele ásványokkal és Omega-3-mal. A banán kiváló kálium-forrás.

Hozzávalók (3 főre)

2,5 csészényi apróra vágott sárgadinnye
1 filter Stash Prémium Zöld tea
1 érett banán
1-2 teáskanál chia mag
2 csésze cukrozatlan mandulatej
1 teáskanál vanília kivonat
ízlés szerint agavé szirup vagy méz

Elkészítése
Forraljunk fel fél csészényi vizet, hagyjuk kicsit visszahűlni, tegyük bele a Stash Prémium Zöld teát, 1-3 percig áztassuk. Tegyük hűtőbe. Közben a chia kivételével a többi hozzávalót keverjük össze egy turmixgépben 2-3 percig. Pár perc múlva öntsük hozzá a zöld teát, és tegyük hozzá a chiát, keverjük össze alaposan, majd lehűtött pohárban tálaljuk. Díszítsük kis dinnyeszeletekkel és chia maggal.

Meggyes Zöld teás koktél

Nyári kerti partik elengedhetetlen eleme a finom, hűtött italok. Íme egy koktél recept, amellyel biztosan meg tudja lepni a barátait. :) Kóstoltuk, az alkoholmentes változata is nagyon finom!

Hozzávalók
2 ½ csésze víz
3 filter Stash Prémium zöld tea
1 ½ csésze meggylé
1/2 csésze vodka
agavé szirup vagy méz ízlés szerint
lime karikák és meggy a díszítéshez

Elkészítése
Forralja fel a vizet, hagyja kicsit visszahűlni, majd adja hozzá a zöld teát, maximum 3 percig áztassa. Tegye hűtőbe. Keverje össze a teát, a gyümölcslevet és a vodkát egy kancsóban. Szervírozza gyümölcsökkel és jégkockával.


Fehér Csokiba Mártott Mokkás-Mentás Cookies

Télen és nyáron is jól eső, különlegesen finom nassolni való ez a fehér csokiba mártott, kávés mentás süti, akár a reggeli teánkhoz, akár napközben, egy kis "boldogság faktorként" fogyasztva.

Hozzávalók (25 db sütihez)
1/2 csésze sótlan vaj
1/2 csésze kókuszvirágcukor
1/2 csésze világos nádcukor
1 nagy tojás
1 teáskanál tiszta vanília kivonat
1 teáskanál borsmenta kivonat
1 csésze finomliszt
1/2 csésze + 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál instant kávé granulátum (ne használjon őrölt kávé)
1/8 teáskanál só
1 csésze csokoládé pasztilla
8 dkg fehér csokoládé, durvára vágott

Ha ennek a diétás változatát szeretnénk elkészíteni a cukrot kiválthatjuk alacsony glikémiás indexű természetes édesítővel (xilit, eritrit), a finomlisztet csökkentett szénhidrát tartalmú süteményliszttel, a hagyományos csokoládékat természetes édesítővel készültekkel.

Elkészítése
Robotgéppel keverjük össze a vajat a cukrokkal. Adjuk hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a borsmenta kivonatot. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport, instant kávé granulátumot és sót. Kis sebességet használjunk miközben a száraz összetevőket hozzáadjuk a nedveshez. Ha kész, akkor keverjük hozzá a csokoládé pasztillákat. A tészta legyen ragadós és sűrű. Fedjük le, és hűtőszekrényben minimum 3 órán át hagyjuk állni, de a legjobb, ha egy éjszakát várunk az elkészítésével.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűvé melegedni. Kb. 30 perc után egy tepsit fedjünk le sütőpapírral, formáljunk kis lapos golyókat és helyezzük a sütőpapírra kb. 3 centire egymástól. Előmelegített sütőben süssük kb. 8 percig. Ha a sütik megemelkedtek és puhák, vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni és megszilárdulni a tepsin, körülbelül 5 percig. Ha a süti kihűlt, mártsuk olvasztott fehér csokoládéba. Ehhez törjük össze a fehér csokoládét darabokra, és egy edényben vízgőz felett olvasszuk fel. Mártsuk bele a sütiket. Kedvünk szerint díszíthetjük még akár reszelt csokival, zúzott nyalóka cukorkával.


Málnás Buborék tea (Bubble tea)

A buborék tea Tajvanról indult. Alkotóelemeiben tea, tej, gyümölcsszirup, gyümölcszselé vagy tápiókagyöngy található. Az egyik fő típusa fekete teával és tejjel készül. Némelyikben kávé is van, vagy fekete tea és kávé fele-fele arányban. A másik fő típusa zöld teát és gyümölcsszirupot tartalmaz. A buborék tea nevet a tápiókagyöngy kaviárhoz hasonló kinézetű kis golyócskáiról kapta, illetve arról, hogy az italt összerázzák, ettől a tej kissé habos lesz, és buborékok látszanak a tetején. A buborék tea hidegen és melegen is fogyasztható. Mi most nyár lévén hidegen, jégkockával ajánljuk! ;)

Hozzávalók (2 főre)

Elkészítése

A tápiókagyöngyöt fél liter forrásban lévő vízben kb. fél óráig főzzük. Majd levesszük a tűzről az edényt és még fél óráig fedő alatt ázni hagyjuk. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük, hagyjuk kihűlni. Poharak aljára kanalazzuk a tápiókagyöngyöket. A teát, a tejet, az édesítőt és a málnát összeturmixoljuk, majd a jéggel együtt egy shakerben jól összerázzuk és a poharakban elosztjuk. Vastag szívószállal tálaljuk.

 

Miért olyan különleges a Matcha?

„A legelső tea magvakat még a kínai Tang-dinasztia (618-907) idején szállították Japánba, hogy orvosságként használhassák. Sokáig csak a papok, nemesek és szamurájok ismerték a jótékony hatásait, melyet féltve őrzött titokként kezeltek.”

A Matchát sajátos módon termesztik: egy hónappal a szüretelés előtt teljesen lefedik az ültetvényeket, így a teacserjéket árnyékban nevelik, ezáltal lassabban nőnek, mint a közönséges teacserjék, és magasabb lesz a theanin-tartalmuk (ez egy aminosav). Mivel nem kap megfelelő mennyiségű napfényt a természet ellenreakcióba lép. A növények elkezdenek, nagyobb mennyiségű klorofilt adagolni a leveleikbe, ettől kapja a sötétzöld színét. Évente csak egyszer történik az aratás, és óvatosan kézzel tépkedik le a legjobb leveleket.

A Matchában 70-szer több antioxidáns van, mint a narancsban, és 9-szer több béta-karotin, mint a spenótban! Előszeretettel használják lúgosító és fogyókúrák idején, stresszes, fáradtabb, legyengült állapotokban. Gyomorproblémákkal küszködők is fogyaszthatják, hiszen nem csinál gyomorsavat!

(Forrás: https://hu.wikipedia.org)

Jeges tea természetes édesítővel

A nyári melegben többet kell innunk, mint általában. Nem csak kiváló szomjoltó, de a napi folyadékbevitelhez is hozzásegíthet minket a jeges tea. Mi nem igazán kedveljük a műanyag palackban tárolt, cukros, citromsavas, ízfokozós bolti teákat. Könnyen, 5 perc alatt elkészíthetjük a jeges tea természetes változatát.

Hozzávalók (6 főre)

Elkészítése

Egy csésze forró vízzel öntsük le a filtereket és áztassuk 3-5 percig. Közben a többi vízben oldjuk fel az édesítőnket, öntsük hozzá a citromlevet és a jeget, rázzuk jól össze és tegyük pár percre a fagyasztóba. Ha kiázott a filterünk öntsük hozzá a teát. Citromkarikával tálaljuk.

Tipp: Hogy az ízek jól kiérződjenek, a jégkockás vizet rögtön, a még meleg teához adjuk!


Miről híres az OOLONG tea?

A wulong tea feltalálása Fujian tartomány, Anxi térséghez kötődik. Kína egyik legkedveltebb teafajtája, mely sokáig csak a császárok itala volt, szerencsére már hazánk teakedvelői is megízlelhetik.

Valójában a zöld és oolong (wulong) tea levele azonos fajta teafáról származik. A legnagyobb különbséget az adja, hogy a tealevél átment e a fermentáció folyamatán. A zöld teát szedés után kiterítik száradni, majd egyes fajtákat egy rövidke ideig megmelegítik. A wulong tea azonban egyfajta különleges fermentációs folyamaton is keresztül megy, ez adja a különleges színét és izét. A fermentáció hőmérsékletének emelkedésével ugyanis a levelekben található katechin oxidálódni kezd, ami a levelek színének sötétedését idézi elő. A folyamat során a polifenol érték megnő, ennek köszönhetően a wulong tea antioxidáns tartalma igen magas. A folyamat során emellett más végtermékek is keletkeznek: a teaflavin és tearubigin. A tea színének és ízének megváltozásával megnő a levelek polifenol, flavonol, flavon, fenolsav, aminosav és enzimek értéke. Emellett az enzimaktivitás is emelkedik. Az enzimek a teanövény egyik legfontosabb összetevői, hiszen a tea metabolizmusában és anyagcseréjében is szerepet játszanak. A wulong teát Kínában nem csak élvezeti értéke miatt fogyasztják, hanem egészségük és szépségük szempontjából is: zsírégető hatású teának tartják, akár 157%-kal több zsírt képes elégetni, mint testvére, a zöld tea. Rossz közérzet esetén és bőrszépítésre is fogyasztják. A wulong levelei kiváló forrásai az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak. Gazdag a tanninsav tartalma, mely kedvezően hathat a száj egészségi állapotára is.

(Forrás: https://hu.wikipedia.org)

 

Mandulás Kókuszos Fűszeres Chai Smoothie

Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik reggelente egy kicsit a kelleténél „nehezebben veszik fel a ritmust”, akik egy kis energiára és lendületre vágynak.

Hozzávalók

Elkészítése

1 dl forró vízzel öntsük le a teafiltert, fedő alatt hagyjuk állni 3-5 percig. Nyomogassuk meg a filtert mielőtt kivesszük a pohárból. Öntsünk hozzá 1 dl hideg vizet. Majd turmixgépen keverjük össze a többi hozzávalóval együtt. És máris fogyaszthatjuk.

A fahéj legfontosabb tulajdonságai

A fahéj a fahéjfa és a kasszia kérgéből készült fűszer. A fahéjfa Srí Lankán honos, a kasszia Kínában. Illóolajat, csersavat, nyálkát, gyantát, cukrot, keményítőt és fahéjaldehidet tartalmaz.

Őrölt állapotban mézeskalács, almás lepény, rétes, zsírban sült fánk, rizsételek, tejes ételek, míg egész állapotban kompótok, befőttek, gyümölcslevesek, forralt borok és egyéb italok készítéséhez használatos. Kevésbé ismert, hogy a konyhaművészet kis mennyiségben ízfokozóként használja.

A népi gyógyászatban emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő hatása miatt használják. A fahéj serkenti az emésztést, és hurutok ellen is kiváló, legalábbis a régi korok orvosai szerint. Talán ezért szerepelt régen a nehezen emészthető ételek sora végén az illatozó fahéjas sütemény.

A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást.

A leveleiből nyert illóolajat az illatszeriparban és szájápolószerek készítésére használják.

A fahéjat őrölt és egész állapotában is fénytől, idegen szagoktól védett, száraz, sötét helyen, jól zárható edényben kell tárolni.

(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Fah%C3%A9j; http://www.fuszerek.eu/)

 

Hogyan készítsünk hidratáló-frissítő testpermetet természetes összetevőkből?

Nyáron, amikor nagyon meleg van, mi szívesen használunk testpermetet. Elkészítése rendkívül egyszerű és gazdaságos. Receptünkben csak természetes összetevőket használunk.

Először is készítsünk el egy filter Stash Málna-Hibiszkusz teát, hagyjuk, hogy kihűljön, 1-2 órára akár hűtőbe is tehetjük. Ezután öntsük fel 1,5-2 dl rózsavízzel. Ha még intenzívebb illatot szeretnénk tehetünk hozzá pár csepp 100%-os rózsaolajat. Alaposan kimosott, finom permetet fújó flakonba tegyük. Rázzuk össze minden használat előtt, és fújjuk, ahol csak szeretnénk. :)